Lumepallisupp sobib nii kargesse pakasesse kui kuuma suveaega!

Kairi Oja
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumepallisuppi tegemine pole tegelikult sugugi keeruline!
Lumepallisuppi tegemine pole tegelikult sugugi keeruline! Foto: SCANPIX

Kui kusagil seltskonnas tuleb juttu lumepallisupist, jagunevad arvajad tihtipeale kahte leeri: ühed, kes seda jäägitult armastavad ja teised, kes pigem viisakalt ära ütlevad. Mina kuulun nende esimeste hulka.

Minu esimesed kogemused lumepallisupiga jäävad kusagile koolieelsesse lapsepõlve, tehti meil seda hõrku rooga ikka üksjagu tihti. Näib olevat nõnda, et lapsena armsaks saanud maitsed käivad omal kombel meiega kaasas kogu elu.

Nii võtsin ühel nädalavahetusel taas lumepallisupiteo ette ning jagan seda retsepti ka lugejaga (allikas: Nami-Nami, kohaldatud veidi oma kogemuse järgi):

Vaja läheb:

1 l piima

4 muna

85 grammi suhkrut (1 dl)

1 tl vanillisuhkrut

Soovi korral:

1 tl kartulitärklist või maisitärklist

Kuidas teha:

Eralda munavalged munakollastest. Lisa munavalgetele 1 sl suhkrut ja klopi need kõvaks vahuks.

Kuumuta piim keemiseni. Võta supilusikaga munavalgevahtu ja tõsta keeva piima sisse. Keeda kiiresti mõlemalt poolt läbi ja tõsta siis vahukulbiga välja.

Vahusta munakollased ülejäänud suhkruga. Kalla peale veidi keeva piima, sega ja kalla potti. Kuumuta pidevalt segades (NB - ära lase keema - muidu võib tulemus jääda tükiline), kuni segu pakseneb.

Maitsesta vanillsuhkruga ja jahuta segades.

Jaota kaste magustoidutaldrikutesse ja tõsta lumepallid peale.

- Ideaalne on seda teha üsna laias suuremas potis, sest siis mahuvad 'lumepallid' paremini keema.

- Seda on mugav teha kahe lusikaga - ühega võtad munavalgevahtu, teisega silud pealt ühtlaseks ja lükkad kuuma piima sisse.

- Kui soovid paksemat kastet, tasub lisada 1 tl tärklist. Kui kasutad kartulitärklist, siis lase kaste hästi korraks keema ja tõsta pott kohe tulelt. Kui kasutad maisitärklist, siis pead kastet paar minutit segades kuumutama.

Mõnusat katsetamist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles