Sobita terrassile või aianurka kenake pitsaahi

Kivikujundus
Copy
Foto: Kivikujundus

Soovid suvel aias pitsat küpsetada, aga suveköögi rajamine tundub liiga kulukas või aeganõudev? Tahad nautida elavat tuld ja grillida? Ettevõte Kivikujundus pakub aeda paigutamiseks valmiskujul multifunktsionaalset ahju, mis lubab nautida nii elava tule ilu kui erinevaid hõrgutisi ja seda kõike lageda taeva all.

Nii mõnus on koduaias elaval tulel erinevate roogadega katsetada ning küpsevate palade aroomi sisse hingates mõelda, et söök saab palju maitsvam, kui elektripiidil või ahjus!

Foto: Kivikujundus

Hea on teada, et toreda väljanägemisega šamottkividest multifunktsionaalne ahi ei vaja ilmtingimata kaitsvaid seinu, seda võib kasutada ka aianurgas või terrassil nagu Vahemere maades.

Foto: Kivikujundus

Multifunktsionaalsuse tagab suur ahjusuu ning isoleeritud šamottsisu. Nimelt on selliste pitsaahjude uks piisavalt suur, et oleks võimalik nautida elavat tuld, samuti saab ahju sütel grillida. Veelgi enam, selline ahi annab võimaluse ka Itaalia stiilis pitsa valmistamiseks, sest stiilipuhast pitsat küpsetatakse teatavasti just puuküttega ahjus.

Foto: Käbiliku Pruulikoda

Tegemist on soojust salvestava ahjuga - kivist pitsaahjud suudavad tänu oma suurele kaalule salvestada ahjus sooja kuni 24 tundi peale kütmist. See tähendab, et peale ahju kütmist ja köögitoimetamisi on hea võimalus torgata ahju midagi, mis pikalt küpsedes eriti hea saab – tükk liha või pajaroog. Hommikul ärgates on mõnus võtta ahjust välja madalal kuumusel kaua küpsenud ahjupraad.

Foto: Kivikujundus

Multifunktsinaalsete ahjude valikuga saab tutvuda Kivikujunduse OÜ kodulehel ning kohe on need saadaval Tallinnas aadressil Vana-Tartu maante 18. Kõige populaarsemad mudelid on Eesti koduomanike silmis medium pitsaahju mudelid, mille põhja suurus on piisavalt suur, et teha ahju ühte nurka tuli, panna teise nurka haudepott liha ja kartulitega ning küpsetada samal ajal ka veel Itaalia stiilis pitsat.

Foto: Kivikujundus

Kas ehk tasub kohalikul meistrimehel sellist ahju ise hakata ehitama? Ei tasu!

Ahjud valmivad Kreeka tehases käsitööna. Meister Ivo Mäesaar on teinud tehasele tootearendust juba 5 aastat ja koos Kreeka disaineri Dimitris Zeliosega on valmis saadud ka paar päris enda nimelist mudelit mida müüaksed üle maailma.

Teades, et šamottkivi hinda ja seda, et sellise ahju tegemiseks kulub neid 400 tükki, on selge, et kohe valmis asja soetada on mõistlikum. Pealegi saate ahju koos sertifikaadiga. Ahju üles panemisega saab hakkama iga osavate kätega pereliige, ent kui ei ole selleks aega või tahtmist, saab appi kutsuda Kivikujunduse meistrimehed.

Copy
Tagasi üles