Unistuste kodu ilma pankrotti minemata?

Laenatargalt.ee
Copy
Foto: Laenatargalt.ee

Suvi on nurga taga – see tähendab, et uue värkse ilme ei saa mitte ainult loodus, vaid ka kodud.

Suvi on ideaalne aeg oma korterile, majale või miks ka mitte aiale uue välimuse andmiseks. Kuidas seda kõike aga nii teha, et sinu rahakott sind pärast ei kiruks?

Just seda selles artiklis uurimegi.

Vali eelarvele sobivad renoveerimisprojektid

Kodu renoveerimise maksumus sõltub sinu remondiprojekti suurusest. See ei pea alati suurt investeeringut tähendama!

Selleks, et olla kindel, et ka sinu rahakotile remont meeldiks, viska pilk oma hoiupõrsa sisule ning mõtle läbi, millise suurusega remonditöö sinu eelarvele kõige paremini vastaks.

Väiksemad uuendused, nagu seinte värvimine, uute kardinapuude lisamine või mööbli ümberpaigutamine, võivad anda sinu kodule täiesti uue ilme.

Lisaks säästad aega ja raha suuremate remonditöödega võrreldes.

Järgmine samm on leida viis, kuidas seda renoveerimisprojekti veelgi rohkem rahalistes piirides hoida.

Tee ise osa tööst

Kodu renoveerimine võib olla lõbus ja lausa teraapiline protsess, eriti kui paned ka ise käed külge. Mida rohkem ise teed, seda vähem pead kulutama remondimehe palkamisele.

Pealegi, tapeedi eemaldamine, põranda lihvimine või mööbli kokkupanek ei nõua eksperditeadmisi.

Samuti võid kaaluda sõprade või pereliikmete kaasamist, kellel on renoveerimistöödega varasemaid kogemusi.

Kasuta järelturult pärit materjale

Koduremondi eelarvet on võimalik märkimisväärselt kokku hoida, kui kaalud kasutatud materjalide ostmist järelturult.

Näiteks võid leida kvaliteetseid uksi, aknaid, torustikku või mööblit, mis on endiselt väga heas seisukorras, kuid maksavad uutega võrreldes kordades vähem.

Selle lähenemisviisi kasutamine võimaldab sul oma eelarvet tõhusamalt hallata, kulutades vähem ja saades samal ajal kvaliteetseid renoveerimismaterjale.

Võimalusel viska pilk peale ka taaskasutuskeskustele, kust võib tihti leida kvaliteetset ning head korras mööblit väga rahakotisõbraliku hinnaga.

Kaalu renoveerimislaenu võimalust

Kui sinu renoveerimisprojekt hõlmab suuremaid töid, milleks vajad täiendavat rahastust, kaalu renoveerimislaenu võimalust.

Renoveerimislaen on spetsiaalselt loodud väikelaen kodu remontimiseks ja renoveerimiseks ning aitab sul ehitada oma unistuste kodu, ilma et peaksid muretsema selle pärast, kuidas uuendusteks piisavalt rahalisi vahendeid leida.

Remondilaen võib olla hea lahendus kui sellel on paindlikud tingimused, pikk tagasimakseperiood ning mõistlik intress.

Vajadusel pea nõu laenueksperdiga, kes oskab sind aidata just sulle ning sinu renoveerimistöödele sobiva laenu leidmisel.

Kodu ka energiatõhusaks?

Lisaks esteetilistele parandustele võib renoveerimisprojekt olla suurepärane võimalus muuta oma kodu energiatõhusamaks.

Näiteks saad paigaldada energiasäästlikud aknad ja uksed, mis aitavad vähendada soojuskadusid. Lisaks võid mõtelda parema isolatsiooniga seintesse ja katusesse investeerimisele, sest see aitab pikas perspektiivis korralikult raha kokku hoida.

Psst! Energiatõhusa renoveerimisprojekti korral võid isegi kvalifitseeruda erinevatele toetustele või soodustustele, mis aitavad sul oma koduuuendust rahastada. Euroopa Liidu poolt antud direktiiv suunab inimesi oma kodusid energiasäästlikumaks muutma.

Pea meeles jätkusuutlikkust

Renoveerimisprojekti planeerimisel ära unusta mõelda ka jätkusuutlikusele.

Kasuta keskkonnasõbralikke materjale, nagu taaskasutatud puit või ökoloogilised viimistlusmaterjalid - need aitavad vähendada sinu ökoloogilist jalajälge.

LED-valgustite või päikeseenergia kasutamine on veel üks populaarne ning planeedisõbralik viis oma kodu uuendamiseks.

Mõeldes tulevikule ja keskkonnale saad luua mitte ainult ilusa kodu, vaid sidata kaasa ka planeedi tervise hoidmisele.

Kokkuvõte

Renoveerimisprojekti elluviimine ei pea olema stressirohke kogemus, eriti kui oled kursis erinevate rahastamisvõimalustega.

Eelista energiatõhusaid lahendusi ning uurige alternatiivseid rahastamisplatvorme. Ning ära unusta kaasata taaskasutatud materjale!

Nüüd tead, kuidas oma unistuste kodu renoveerimist efektiivselt ja kulutõhusalt ellu viia. Meil jääb nüüd vaid üle sulle edu soovida!

Copy
Tagasi üles