Mõjuisikud näitavad ette: Chat GPT kui hea abimees nädalamenüü kokku panemisel

Prisma Peremarket
Copy
Foto: Prisma Peremarket

Chat GPT rakendamiseks leitakse üha uusi viise. Prisma esitas Odavdamise kampaania raames väljakutse kahele mõjuisikule, et testida, kui tõhus ja mõistlik on pere ostukorvi planeerides kasutada internetis leiduvaid tasuta abivahendeid. Proovimiseks võeti kõigile kättesaadav Chat GPT, millel võib paluda näiteks kokku panna nädalamenüü.

Mõjuisikute Ninel Hindi ja Illimar Piltsbergi näitel selgus, et Chat GPT teeb tõepoolest elu lihtsamaks, aitab vähendada emotsioonioste ning hoida oluliselt aega kokku. Lisaks sellele, et ta on hea abiline nädalamenüü kokku panemisel, muudab ta erinevate toidueelistuste ja -talumatuste korral sinu toidulaua oluliselt mitmekesisemaks ja lihtsustab uute retseptide leidmist.

Kuidas võtta Chat GPTga erinevatest sooduspakkumistest maksimum?

1. Treeni tehisintellekti järjepidevalt

Treeni Chat GPTid iga nädal, et ta teaks su soovidega arvestada. Sellisel juhul saad nädalast-nädalasse üha täpsemaid retsepte, kuna Chat GPT andmebaas täieneb nende teadmiste võrra. Lisaks, kui menüü tegemisel on oluline eelarve jälgimine, siis on hea mõte panna sinna sisse mõne poeketi pikemaajalise sooduspakkumise tooted, et tehisintellekt saaks neid igal nädalal arvesse võtta. Näiteks Prisma e-poes on eraldi lehekülg, kus on välja toodud odavdatud hindadega tooted. Lisa veebilehelt leitud sobivad soodustooted Chat GPTisse ning see on see järgmisel korral, kui retsepti palud teha, juba su meelistoodetega kursis.

Foto: Prisma Peremarket
Foto: Prisma Peremarket

2. Palu Chat GPTil arvestada eelarvega

Palu teha toidunimekiri, mis jääks sinu eelarve piiresse. Toidunimekirja puhul on hea paluda järjestada toite ka kategooriate kaupa. Siis ei teki olukorda, kus oled poele juba tiiru peale teinud ning viimase asjana on nimekirjas toode, mis oli kohe poe alguses sissepääsu juures. Perekond Piltsberg kasutab Chat GPTid just telefonis, et operatiivselt ja kiirelt nimekirja poes jälgida ja kindel olla, et midagi ei jää ostmata.

Foto: Prisma Peremarket

3. Anna märku, mis toidud sulle maitsevad

Chat GPT puhul on hea mõte anda talle võimalikult palju infot, et ta saaks selle põhjal teha täpse pakkumise. Näiteks, kui sul on toidutalumatus või soovid kaasata oma menüüsse kalorivaesemaid tooteid, siis palu tal sellega arvestada nädalamenüü koostamisel. Kuna toidutalumatus võib piirata teatud toitude tarbimist, võivad heade retseptide ideed aeg-ajalt otsa saada ning ka uute toitude leidmine ei ole nii lihtne. Seepärast on suureks abiks, kui saad mõtteid põrgatada tehisintellektiga, mis saab kasutada kogu internetis leiduvat andmebaasi.

4. Hooajalised toiduained

Palu tehisintellektil retseptide koostamisel arvesse võtta hooajalisi puu- ja juurvilju. Eriti hea on seda võimalust kasutada talvekuudel, kui sul ei pruugi kohe pähegi tulla, et mõni köögivili on sellel aastaajal kõige parema maitsega. Näiteks on avokaadode põhihooaeg jaanuaris, mis tähendab, et just siis tasub poest neid vilju otsida.

5. Keele valimine

On teada tuntud tõde, et Chat GPT eesti keeles veel nii edukas pole ja mõistab inglise keelt oluliselt paremini. Seega tasub temaga võimalusel inglise keeles rääkida, mis annab tulemuseks rikkalikuma söögilaua. Näiteks eelistab Ninel Hint tehisintellektiga suheldes just inglise keelt, sest nii saab ta ka rohkem erinevaid retsepte.

Copy
Tagasi üles