10 kavalat nippi, kuidas külmalaine võimalikult kergelt üle elada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külma ei pea kartma.
Külma ei pea kartma. Foto: SCANPIX

Kuigi lõpuks saabunud talv on kahtlemata tore küll, võib see külmalaine igapäevaellu veeretada takistusi, mis päevade sujuvat kulgemist takistavad. Selle vastu leiab aga õnneks pisut rohtu.

Portaal ThisBlewMyMind on kokku kogunud 10 nutikat lahendust, kuidas talvel üles kerkivad probleemid seljatada. Pane need kõrva taha!

Jäävangi jäänud auto

Kui auto ühtäkki enam edasi ega tagasi liikuda ei taha, võid proovida kolme lahendust. Esiteks kassiliiv: puista seda auto rataste ette ja vaata, kas saad masina liikuma. Teine lahendus on sool, mis sulatab jää. Kui seegi ei aita, laota rataste ette auto porimatid ja proovi nendele haakides liikuma saada.

Lemmikkampsun topivabaks

Külmalaine ajal saab riidekapi kõige paksem ja soojem rõivaese kahtlemata üsna palju vatti. Paraku võivad sagedasest kandmisest tekkida topid, mis rõivaeseme kaubanduslikku välimust rikuvad. Selle vastu aitab raseerija! Käi ese raseerijaga üle ja topid kaovad.

Tee ise naelikud

Libedate teede vastu aitavad hästi naelikud. Neid ei pruugi sugugi poest osta, saab ka ise meisterdada. Vaja läheb tugevamat materjali, millest kruvid läbi lasta, ja kummipaela, millega see konstruktsioon jalatsi talla alla kinnitada.

Sooja pesu asemel

Kui sooja pesu käepärast pole, aga kintsud teel tööle või kooli külmuda tahavad, saab abi pikkadest jooksupükstest või koduretuusidest. Kes see ikka su riiete alla näeb!

Kaitse kojameestele

Et auto klaasipuhastid akna külge kinni ei külmuks, tõsta need klaasist eemale ja kata kummiosa näiteks vanade sokkidega.

Elektrit täis juuste vastu

Hästi aitab kuivšampoon. Võta see tööle kaasa ja pihusta enne kolleegide ette astumist juustesse. See annab kiharatele tagasi kohevuse ja sära.

Radiaatoritest maksimum

Kui su kodu on keskküttel, võid proovida järgmist nippi: kata radiaatoritagune sein fooliumiga. See suurendab radikate efektiivsust, sest soojus ei saa seina kaudu õue imbuda. Võib osutuda eriti kasulikuks võtteks vanemates paneelmajades.

Autopeeglid kilekotti

Oled hommikuti hädas auto jäätunud küljepeeglitega? Selle vastu aitab, kui tõmbad neile õhtul ümber kilekotid!

Kinnitusklambrid ratta suverehvidele

Tahad rattaga talvel sõita, aga talverehvideks napib raha? Pole hullu! Muretse endale plastikust kinnitusklambreid, mida kasutatakse näiteks ehitusmaterjalide pakkimisel, ja tõmba need ümber ratta rehvi. Need teevad libedal teel oma töö ära küll, aga kõlbavad pigem siiski ajutiseks lahenduseks.

Krediitkaart ja pannilabidas

Jääkaabits on kadunud? Pole hullu! Hädast aitavad välja krediitkaardid, kliendikaardid ja miks mitte ka pannilabidad - teevad töö ära täpselt sama hästi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles