Seenesõpru ootavad näitused ja koolitused

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seenenäitus loodusmuuseumis.
Seenenäitus loodusmuuseumis. Foto: Toomas Huik

Sel ja ka järgmisel nädalal ootavad seenesõpru mitmed näitused ja koolitused, näiteks homme kell 11 räägib Rõuge rahvamajas seenekulinaariast Vladislav Koržets.

Seenetoitude loeng ja samas toimuv seenehoidiste võistlus on osa juba esmaspäeval alanud Rõuge seenenädalast, kus olid kavas mitmesugused loengud ja õppematkad, kirjutas loodusajakiri

Uudistaja

.

Sarnane üritus on järgmisel nädalal plaanis Tartu Ülikooli loodusmuuseumis. Esmaspäeval, 14. septembril sõidetakse metsa seeneõppele, kahel järgmisel päeval on huvilistele avatud seenenäitus, mille ajal saab spetsialistidelt ka nõu küsida.

Need, kel homseks plaanid tegemata, võivad sammud seada Elva-Vitipalu maastikukaitseala suunas, kus seenekoolitust pakub Vapramäe-Vellavere-Vitipalu sihtasutus. Kogunemine on kell 9.45 Vitipalu maastikukaitsealal Elva-Hellenurme teel Vitipalu karjääri teeristil asuva infotahvli juures. Juhendajateks on kohale kutsutud mükoloogid Kadri Pärtel ja Teele Jairus.

Koolitus kestab umbes neli tundi ja toimub üsna raskel maastikul. Vajalik on eelregistreerimine. Täpsemat infot saab Vapramäe-Vellavere-Vitipalu sihtasutuse veebilehelt.

Tallinlased saavad seentega tutvuda ka kodulinnast lahkumata, sest eile avati traditsiooniline seenenäitus Laial tänaval asuvas Eesti loodusmuuseumis. Külastajatel on võimalus muuseumisse kaasa võtta ka enda leitud võõrad seened ja need spetsialistide abiga ära määrata. Näitus on lahti kümme päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles