Maitsev ja tervislik lõhefilee pestoga

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhefilee
Lõhefilee Foto: Erik Orgu

Rasvase kala nagu lõhe söömine on väga kasulik, kuna seal leidub suures koguses A-, D- ja E-vitamiine ning oomega-3-rasvhappeid. Oomega-3-rasvhapete abil toodetakse kehas põletikuvastaseid koehormoone, mis aitavad vältida erinevaid veresoonkonna haiguseid.

Lõhefilee pestoga ühele

  • 170 g lõhefilee
  • 20 g mascarpone juustu
  • 20 g lutrseni idandeid
  • 20 g porgandit
  • 50 g kurki
  • peterselli
  • murulauku
  • sidrunit
  • soola
  • pipart

Valmistamine

Valmistamise aeg: 15 minutit.

Tee terava noaga lõhefilee peale sisselõige.

Sega omavahel blenderit või saumikserit kasutades mascarpone juust, petersell ja murulauk, sool ja must pipar. Saadud kreemine segu peaks olema helerohelise värvusega.

Täida filee keskmine osa kreemise pestoga. Küpseta 180 kraadi juures umbes 8 minutit või kuni lõhe on saavutanud soovitud küpsuse.

Samaaegselt haki porgand ja värske kurk ning sega koos idanditega salatiks.

Ahjust tulnud lõhele pigista värsket sidrunimahla.

See ja teised tervislikud retseptid erikorgu.ee's.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles