Suussulav beseekattega rabarberikook
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka kodurestoranis MerMer tehakse juba rabarberikooki. Selle perenaine Merrit Kiho pakub välja beseekattega variandi.
Selle koogi tekkeloos on süüdi naabrinaine, kellel siin mereäärsel tuulisel rannalgi kõik aias varem tärkab. Ka rabarber, mille esimesi noori varsi saime juba paari nädala eest allpool kirjeldatud koogis nautida.
Beseekattega rabarberikook
• 500 g rabarberit
• 1 dl (toor)suhkrut
• 1 dl maisitärklist
Haki rabarber peeneks ning sega suhkru ja maisitärklisega. Pane ootele.
Põhi:
• 100 g toasooja võid
• 1,5 dl suhkrut
• 5 munakollast
• 0,5 dl piima
• 2 tl küpsetuspulbrit
• 2 dl jahu
Vahusta või ja suhkur, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased, vahusta edasi ja lisa piim. Ära enam vahusta, vaid sega sisse omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber.
Kate:
• 5 munavalget
• 2,5 dl suhkrut
Vahusta munavalged, vala järk-järgult lisaks suhkur ja vahusta tugevaks vahuks.
Kuumuta ahi 150 kraadini (pöördõhk), vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv küpsetusvorm küpsetuspaberiga, vala põhi vormi ja pane nõrutatud rabarber peale, kõige peale lisa kate. Küpseta ahju keskmises osas u 50 minutit, ära ust vahepeal uudishimust lahti tee. Kui küpsetad tavarežiimil, kulub küpsemiseks tund. Lase avatud uksega ahjus jahtuda.
Väikestes vormides tuleb u 12 koogikest ja siis on küpsetusaeg u 40 minutit.