Õnnelike inimeste restoran

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögis: Andres Pogrebnõi (vasakul), Rain Resmeldt Uusen ja segatõugu Mõmm. Kui sööma lähete, küsige neilt ka ultramahlakaid muffineid Vana Tallinna ja kirssidega või purgimagustoitu stiilis «suus plahvatanud šokolaadivabrik».
Köögis: Andres Pogrebnõi (vasakul), Rain Resmeldt Uusen ja segatõugu Mõmm. Kui sööma lähete, küsige neilt ka ultramahlakaid muffineid Vana Tallinna ja kirssidega või purgimagustoitu stiilis «suus plahvatanud šokolaadivabrik». Foto: Sander Ilvest

Häpi on Rain Resmeldt Uuseni ja Andres Pogrebnõi kodurestoran, kus ei tehta mitte mure-, vaid õnnetainast ning kus külalistel hoiab silma peal segatõugu koer Mõmm. Kalamaja päevade tänasel-homsel hoovikohvikute etteastel kostitab Häpi gurmeeaed rahvast muu hulgas käsitööjäätisega.

Majajäätised on veidi rohkem kui aasta tegutsenud Häpi (ingliskeelsest sõnas happy ehk õnn, õnnelik) kodurestorani üks magusahitte. «Oleme oma jäätisemasinaga katsetanud vist sadu maitsekombinatsioone,» ütlevad elukaaslased Rain Resmeldt Uusen ja Andres Pogrebnõi, kui meid tillukeses, valdavalt valges ja šikilt mustade värvilisandustega kodustuudio stiilis korteris vastu võtavad.

Jäätist on Häpis tehtud mustika ja mee ning suhkrustatud ingveriga, isegi kodujuustu ja jõuluse maitsega chai latte variandid on järele proovitud. Ingveriga on neist lemmik, ja suhkrust tervislikum mesi, muide, muudab jäätise eriliselt pehmeks ning seob hästi maitseid, on Rain ja Andres katsetades selgusele jõudnud. Kalamaja päevade hoovikohviku menüüsse tuleb Häpil lisaks purgisalatile ja muule maitseheale aga valik pulgajäätisi. Näiteks mee-maasika, kondenspiima-šokolaadi ja kohupiima-puuvilja, lastele mango-apelsini mahlajäätis ja kookose-banaani-ananassi smuutijäätis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles