Kinnisvarainvesteeringute turul troonib 15-ruutmeetrine üürikorter

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikinnisvarasse investeerimine on endiselt aktiivne.
Üürikinnisvarasse investeerimine on endiselt aktiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kinnisvaraturul on üürikinnisvarasse investeerimine jätkuvalt päevakorras.

Üürikorterite soetamise aktiivsust arvestades võis veel möödunud aasta teises pooles prognoosida investeerimisaktiivsuse langust. Üürikorterite soetamine on piirkonniti ja hooajati küll vähenenud, kuid seda peamiselt sobilike pakkumiste vähenemise ning kasvanud pakkumishindade tõttu.

«Aktiivne huvi investeerimise kui sellise vastu on siiski jätkuvalt püsinud, passiivset ostusoovi omavate investorite hulk on pidevalt kasvamas,» märkis Arco Vara analüütik Mihkel Eliste.

Finantsvabaduse poole pürglemine on küll positiivne, ent sealjuures tehtavad investeerimisotsused jäävad Eliste sõnul kinnisvaravaldkonnas tegutsevatele inimestele arusaamatuks.

Mikrokorterite populaarsuse tõus

Viimasel ajal palju kõneainet leidnud n-ö mikrokorteritesse investeerimise trend on Eliste sõnul järjest laiapõhjalisem. «Jätkuvalt tugev nõudlus väikeste üürikorterite järele kinnitab fakti, et hetkel on atraktiivne toode ennekõike ligikaudu 15-ruutmeetrine korter.

Taoliste korterite puhul on peamiseks müügiargumendiks nende madalad ülalpidamiskulud ning kõrge üüritootlus. Mikrokorteritesse investeerimine on Eliste sõnul omane ennekõike Tallinnale. Tartu kinnisvarainvesteeringutele on aga pidur peale tõmmatud.

See on omakorda toonud kaasa olukorra, kus vähese pakkumise taustal, nõudlus kooliaasta alguse eel järjest tõuseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles