Kaks kaasaegset köögilahendust, mida väga ruttu kahetsema hakkad

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Köök peaks olema nutikalt läbi mõeldud funktsionaalne ruum, aga tulenevalt hetketrendidest kipub sinna ka sattuma lahendusi, millel puudub igasugune praktiline väärtus. Siin on kaks neist, kirjutab Family Handyman.

Kahepoolsed kapid

Köögisaared on köökides väga menukad, aga enamik inimesi ei suuda otsustada, kuidas saare alla jäävat pinda mõistlikult kasutada. Tihti otsustatakse kahepoolsete kappide kasuks, mis pole aga sugugi arukas lahendus juhul, kui saar pole piisavalt sügav, et kaks täismõõdus kappi, seljad vastamisi, ära mahutada. 
Tavapärasest kitsamad kapid kujunevad reeglina täiesti kasutuks, sest sinna ei mahu õieti miski. 
Kui kaks vastakuti asuvat täissügavat kappi ära ei mahu, tasuks piirduda üldse ühega ja jätta niiöelda seljapool siledaks.

Tsementplaadid põrandal

Väga trendikas lahendus, tundub esialgu väga mõistlik ka, sest köögi põrand saab ju üsna palju kulumist ja seepärast näib väga arukas kasutada kiviplaati, mis on kulumiskindel. Kuid tsementplaadist tasuks küll kauge kaarega mööda käia: see on väga vastuvõtlik igasugu mustusele, mis imendub kergelt plaadi sisse ja välja seda sealt mingi nipiga ei saa.

Kuuldavasti on paljud üritanud tsementplaate vett- ja mustusthülgavaks töödelda, aga kuna materjali pind on väga poorne, on see üsna lootusetu üritus. Plaat imab kõik pinnaviimistlused lihtsalt endasse. Oma närvide säästmiseks oleks targem seda lahendust vältida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles