7 ajatut Tarbeklaasi eset

Copy
Foto: Soov.ee

Tarbeklaasi lugu sai alguse 84 aastat tagasi Tallinnas Bekkeri tänaval, kui sinna loodi Johannes Lorupi klaasivabriku baasil Tarbeklaasi tehas.

Tarbeklaasi tooted on juba päris pikalt läbi suure populaarsuse oma ajatust tõestanud ja eestlaste huvi nende vastu endiselt kestab. Ostu- ja müügiportaalist Soov leiab suure valiku Tarbeklaasi tooteid, mille hulgast oleme välja valinud seitse ajatut leidu.

Põrandavaas «Vikerkaar»

Foto: Soov.ee

Antud eseme teeb unikaalseks fakt, et see on valmistatud eritellimusena, kasutades vabapuhumise meetodit. Selliseid vaase kingiti Tarbeklaasi töötajatele. Vaasi hinnaks on 155 eurot.

Konjakipitsid «Inna»

Foto: Soov.ee

1960ndate alguses peatati pikemaks ajaks Tarbeklaasi tehases värvilisest klaasist esemete tootmine. Seetõttu on rohelised Tarbeklaasi nõud vähem levinud. Pildil olevasse komplekti kuulub viis klaasi ja selle hind on 35 eurot.

Vaas «Rock»

Foto: Soov.ee

Pildil olev vaas oli tootmises aastatel 1977 kuni 1983. Selle loojaks on Tarbeklaasi kunstnik Eino Mäelt. Vaas on müügis 60 euro eest.

Vaas «Kassikakk»

Foto: Soov.ee

«Kassikakk» on üks Tarbeklaasi hinnatumaid vaase. See oli tootmises 1980ndatel ning selle autoriks on Elve Tauts. Antud vaas on väikese pildil näha oleva killuveaga ja selle hind on 250 eurot.

Vaas «Aster»

Foto: Soov.ee

Pildil olev vaas oli tootmises 1970ndatel ja selle lõi samuti klaasikunstnik Eino Mäelt. Antud vaasi teeb eriliseks selle vähemlevinud värv. Müüja küsib selle eest vaid 45 eurot.

Vaas «Žaboo»

Foto: Soov.ee

Selle imekauni lookleva vaasi autoriks on Pilvi Ojamaa ning ka see on üks Tarbeklaasi hinnatumaid tooteid. Antud vaas vahetab omanikku 199 euro eest.

Korv «Kaev»

Foto: Soov.ee

Sangaga korvike «Kaev» oli tootmises 1980ndatel ja selle loojaks on Elve Tauts. Pildil olev korv on heas seisukorras. Hinnaks on sellel 65 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles