TOP 20 ⟩ Plekieemaldusvahend, mis eemaldab kõik häbiplekid ja teised katust raputanud lood aastal 2022

Kodu.postimees.ee
Copy
IKEA pood Soomes. Pilt on illustreeriv.
IKEA pood Soomes. Pilt on illustreeriv. Foto: Liis Treimann/Postimees Grupp

Järjekordne aastaring hakkab täis saama. On tagumine aeg vaadata otsa tehtule ning sillutada teed uuele. 

 

1. See eemaldab kõik häbiplekid! Lidli tavatu pakkumine on rahva taas sumisema pannud

Eestis uksed avanud Lidli pood on pakkunud pärleid nii siit- kui sealtpoolt Eestit. Aasta esimeses pooles silma jäänud plekieemaldusvahendi eest küsiti tänavu märtsis 1000 eurot, tehes selle kilohinnaks 1333,33 eurot. Inflatsioon, sina või?

2. Abikaasa matnud naine leidis mehe salatoast õõvastava varanduse

Julie Gittoese abikaasa topiste kogu.
Julie Gittoese abikaasa topiste kogu. Foto: Courtesy Hansons / SWNS/Scanpix

Julie Gittoes, kes elab Worcestershireis, ei olnud oma kodu pööningul käinud aastaid. See oli tema hiljuti surnud abikaasa salaruum, kuhu teda ei lubatud. Juliel ei olnud aimugi, et tema abikaasa Kevin oli pööningule topiseid kogunud

3. Etiketiekspert: niimoodi käituvad toidupoes ainult ebaviisakad inimesed

Toidukaupade ostlemine on enamikule meist üsna igapäevane tegevus, kuid see ei õigusta ebaviisakat käitumist.

Seetõttu palus Huffington Post etiketiekspertidel jagada ebaviisakaid käitumisviise, mis on neile toidupoode külastades silma jäänud. Ja muidugi nõuandeid nende vältimiseks.

4. Seeneline nägi metsas kurba vaatepilti: kellegi hool ja vaev vedeleb sambla sees

Metsa alla visatud hoidised.
Metsa alla visatud hoidised. Foto: Erakogu

Pärnumaal Tori vallas leidis seeneline otsitud riisikate ja muude metsaseente asemel midagi hoopis ootamatut.

Metsa läinud Kädile avanes kurb pilt, kui leidis laadungi samblasse visatud purke, mis kõik on täis erinevaid valmishoidiseid. «Seal oli nii seeni, kui paprikahoidiseid, kurke ja salateid,» kirjeldas naine oma leidu. «Keegi ei pea oma pead vaevama igasuguse marineerimisega, kohe söömisvalmis tooted saadaval.»

5. Seda IKEA kultustoodet ostetakse maailmas iga viie sekundi tagant

IKEA esinduspood Tallinnas.
IKEA esinduspood Tallinnas. Foto: Konstantin Sednev/Postimees Grupp

Räägitakse, et IKEA raamaturiiul on sedavõrd populaarne, et maailmas leiab iga viie sekundi tagant üks endale omaniku. IKEA Billy raamaturiiul on mööblihiiu üks vanimaid eksemplare. Ühtlasi on see üks populaarseimaid, püsides aastast-aastasse IKEA müügiedetabelis kõrgel kohal.

6. Lidli kultustooted, mida fännatakse üle maailma

Lidli kauplus Tallinnas.
Lidli kauplus Tallinnas. Foto: Konstantin Sednev/Postimees Grupp

Lidli omatooted on saanud väga populaarseks. Kiidetakse nende hinna ja kvaliteedi suhet ning öeldakse, et need ei jää kuidagi teistele bränditoodetele alla. Seda, kas need ka Eestis asuvate poodide riiulitel koha sisse võtavad, näitab aeg.

7. Akna tuulutusasendisse jätnud tudeng sai koju jõudes kreepsu

Hajameelne tudengineiu muutis oma toa põhjapooluseks. Kodus eemaloleku ajaks akna tuulutusasendisse jätnud neiu toas valitses naasmishetkeks külm, suisa arktiline õhumass.

@nottherealsaj

the consequences of leaving your apartment window open during a boston blizzard

♬ Oh No - Kreepa

8. Mõni ikka oskab elada! Tartu korteri elutuppa paigaldatud detail pani netirahva sumisema

Kõnealune korter, mille elutoast leiab akna alla paigaldatud batuudi, asub Tartus Raadi-Kruusamäe linnajaos. Kolmetoalises korteris on pea kolme meetri kõrgune lagi, mis mõneti selgitab ka tuppa paigaldatud batuuti.

Netirahvas, kelle silmad on ühte koma teist näinud, leiab et elutuppa paigaldatud batuudil pole idee poolest midagi viga.

9. See tõhus nipp hoiab puugid koduaiast eemal

Koeralt leitud puuk. 
Koeralt leitud puuk. Foto: Erik Prozes/Postimees Grupp

Puugi saamiseks ei pea tingimata metsa minema, piisab maakodus või koduaias toimetamisest. Märkamatult meie kehale kinnituvast tüütust putukast saab õnneks ühe lihtsa kavaluse abil jagu.

10. See paljudes kodudes leiduv asjandus on ohtlikum kui auto heitgaasid

Majapidamised on ohtlikke saasteallikaid täis.
Majapidamised on ohtlikke saasteallikaid täis. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tuleb välja, majapidamistes varitsevad meid auto heitgaasidest mõnevõrra ohtlikumad saastellikad. Uues uuringus leiti, et gaasipliidid aitavad globaalsele soojenemisele kaasa rohkem kui seni arvatud on. Kahe või nelja põletiga pliitidest lekib nimelt gaasi ka hetkel, mil need parasjagu ei tööta.

11. Pereisa broneeris majutusplatvormil maja, kuid saabudes puhkesid kõik südamest naerma

@kyliekeefe2 so my dad rented this Airbnb for four people and 2 dogs for two nights #fyp #airbnb #tinyhome ♬ original sound - Kylie Keefe

Neljaliikmeline Keefe'de pere sõitsid Massachusettsist New Yorgi osariigis asuvasse Cantoni nimelisse linnakesse, et üks lastest seal asuvasse kolledžisse viia. Kavatseti seal kaks ööd veeta, et ümbruskonnaga tutvuda. Kohale saabuti kahes autos, ühes lapsed, teises vanemad. Esimesena jõudsid sihtkohta lapsed – Kyle ja Aidan. Kohe kui noored maja märkasid, hakkasid nad südamest naerma..

12. Eesti Pagari sõõrik seadis väikelapse tervise ohtu

Haapsalu Selverist juuni alguses ostetud Eesti Pagari toorjuustusõõrik sisaldas peale pakendil loetletud koostisainete ka üht ohtlikku lisandit.

«Minu kaheaastane tütar sõi kodus talle Selveri saiakeste letist ostetud sõõrikut, kui äkitselt kogu suutäie välja sülitas ning ütles, et ei taha seda süüa,» rääkis lapse isa Tõnu (nimi muudetud, isik toimetusele teada) Postimehele.

13. Õhus on küttearvetest tõsisem ohusireen

Kinnisvaraekspert Peep Sooman.
Kinnisvaraekspert Peep Sooman. Foto: Eero Vabamägi/Postimees Grupp

Talvised küttearved löövad laineid, kuid õhus on tegelikult märksa tõsisem ohusireen – selleks on intressimäärade tõusuhoiatused, mis võivad kümnete tuhandete laenuvõtjate eelarved täielikult pea peale lüüa.

14. Puuonni ehitanud mehe teost ähvardab lammutamine: oh mind totut!

John Kitson.
John Kitson. Foto: James Dadzitis / SWNS/Scanpix

42-aastase John Kitsoni sõnul oli ta puhta totu, et hoone ehituseks luba ei küsinud, kuid lisab, et loa olemasolul oleks see tema kunstilisi otsuseid oluliselt piiranud. Mehe puuonnis on üks magamistuba ja üks vannituba. Ehitas ta selle pandeemia kõrgajal, kui kodust lahkuda ei tohtinud. Praegu üürib Kitson puuonni puhkajatele välja.

15. Puudu on naabrimees, kes akna taga jõllitab! Põhja-Tallinna korteripakkumine on netirahva leili ajanud

20. sajandi alguses ehitatud majas asuv korter on kuulutuse järgi heas seisukorras, avar ning valgusküllane. Korter asub logistiliselt suurepärases Pelgulinna miljööväärtuslikus keskkonnas – kõik eluks vajalik on siin käe-jala ulatuses. Sama kehtib korteri planeeringu kohta.

16. Need 3 köögimasinat neelavad kõige rohkem energiat

Köögis peituvad majapidamise suurimad energiaröövlid.
Köögis peituvad majapidamise suurimad energiaröövlid. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tark tarbimine ja energia kokkuhoid on meie tänavuse ja kõikide järgmiste talvede peamisteks märksõnadeks. Kas sina tead, millised köögimasinad kõige rohkem energiat kulutavad?

17. 3 uskumatult kallist maja, mis Eestis hetkel müügil on

Kinnisvaraportaali KV.EE andmetel on Eestis müügil mitmed hullumeelse hinnaga kodud, mille maksumus läheneb neljale miljonile eurole. 

18. Toidupoest kirsstomateid ostnud klient pidi šokist pikali kukkuma

Iseteeninduskassat kasutanud kodanik lõi masinast läbi kirsstomatid. Üllatus oli tal suur, kui ekraan teatas, et pisike karbitäis tomateid läheb maksma 900,06 naela ehk tänases vääringus ümmardatult 1045 eurot. Krõbe hind!

19. Haapsalu külje all müüakse mõnusat suvilakompleksi, mis maksab vähem kui kahetoaline Lasnamäe korter

Spa ja saunaga suvituskompleks on nagu paradiis maa peal. Kõnealune paradiis jagab nüüd uue toreda pererahvaga kodusoojust. 

20. Sa ei kujuta ette, kui uhke kodu selle fassaadi taga on!

Foto: KV.EE

Viietoaline kodu on valmis lihvitud hoole ja armastusega, pakkumaks pererahvale turvalist ja õdusat koosolemist. Siseviimistluses on kasutatud peamiselt looduslikke materjale. Väikeste energiakuludega hubane elamine ootab siiani väärilist uut omanikku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles